Κατασκευαστής: VET EXPERT
Κωδικός Προϊόντος: 1601340
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
13,70€
Χωρίς ΦΠΑ: 11,05€

Διαθέσιμες Επιλογές

Καθαριστικό αυτιών 

Το OtiFlush χρησιμοποιείται σε σκύλους και γάτες για την περιποίηση των αυτιών. Η σύνθεση του διασπά την κυψελίδα του αυτιού και επιτρέπει στις δραστικές ουσίες να έρθουν σε επαφή με το δέρμα. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του αυτιού, ώστε να διευκολυνθεί η ωτοσκόπηση από το γιατρό,  να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα ωτίτιδας ή να γίνει η εφαρμογή μιας θεραπείας. Το OtiHelp έχει την ίδια σύνθεση αλλά γαλακτώδη υφή, ώστε να διευκολύνεται ο ιδιοκτήτης του ζώου, και μικρότερη ποσότητα για να είναι πιο οικονομικό.


Bασικά σημεία:

Μειώνει το pH και αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό μικροοργανισμών

Έχει καλή κυψελιδολυτική δράση

Ο συνδυασμός των δραστικών συστατικών επιδεικνύει εξαιρετική αντισηπτική δράση

Δεν δημιουργεί αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

 

Συστατικά :

Νερό, Προπυλενική γλυκόλη, Γλυκερίνη, Πανθενόλη, Γαλακτικό οξύ, Αλλαντοΐνη, Ουρία, Χλωρεξιδίνη, Τριαιθανολαµίνη, Τροµεθαµίνη, δινατριούχο EDTA, Σαλικυλικό οξύ, Μενθόλη, Κιτρικό οξύ


Το ιδανικό pH 5 που επιτυγχάνεται με τη χρήση οξέων όπως το σαλικυλικό, το γαλακτικό και το κιτρικό,  αναστέλλει την ανάπτυξη των διάφορων µμικροοργανισμών γι' αυτό µμπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιπτώσεις έξω ωτίτιδας ανεξάρτητα από το αίτιο (μύκητες, βακτήρια). Επίσης, τα οξέα  έχουν πολύ καλή κυψελιδολυτική δράση, ώστε να διασπαστούν όλοι οι λιπαροί δεσμοί που υπάρχουν στο έκκριμα και να μπορούν οι δραστικές ουσίες να έρθουν σε επαφή με το δέρμα του αυτιού. Η χλωρεξιδίνη είναι υπεύθυνη για τις αντιµυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το Tris EDTA έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, καταστρέφει την κυτταρική µμεμβράνη των βακτηρίων και μεταβάλλει τη σταθερότητα των ριβοσωµάτων τους. Το OtiFlush μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του ωτικού πόρου κατά τη διάρκεια μίας φλεγμονής είτε µόνο του είτε για καθαρισμό πριν την εφαρμογή άλλης θεραπείας.

Η προπυλενική γλυκόλη, η γλυκερίνη και η ουρία είναι ενυδατικοί και μαλακτικοί παράγοντες που βοηθούν στην καταπράυνση της φλεγμονής και την ταχύτερη αναγέννηση των επιθηλιακών κυττάρων.


Συνιστώμενη ημερήσια δόση   

O κτηνίατρος  θα συνεκτιμήσει τη συνολική κατάσταση του ζώου και θα προτείνει την απαραίτητη δόση ή το ακριβές διάστημα χορήγησης.