Καλάθι Αγορών
Shopping cart0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!
Κατηγορίες

Χρήσιμες Συμβουλές

Όταν είναι να διαλέξεις την τροφή για τον αγαπημένο σου τετράποδο φίλο είναι φυσικό να μπερδέυεσαι στην πληθώρα των επιλογών που σου προσφέρει η αγορά.

Πώς λοιπόν μπορούμε να καταλάβουμε αν μια τροφή είναι καλή πόσο μάλλον άν είναι κατάλληλη για το δικό μας ζωάκι;

Τι πάει να πεί "Καλή" τροφή;

Καταρχάς τόσο στα σκυλιά όσο και στα γατιά η βασική τους τροφή είναι το κρέας . Συνεπώς το να έχει η τροφή μας πρώτο συστατικο (που είναι και το κύριο) το κρέας και μάλιστα 

φρέσκο είναι κάτι το οποίο επιδιώκουμε . Παρόλα αυτά το υδρολυμένο κρέας (μερικά επεξεργασμένο) είναι πιο ευκολοχώνευτο και το συνιστούμε σε ζωάκια που μπορεί να έχουν κάποια ευαισθησία στο γαστρεντερικό τους σύστημα.

Ένα δεύτερο που κοιτάμε είναι όσο γίνεται να μην υπάρχουν σιτιρά και δημητριακά όπως το καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι ,βρώμη είναι συνήθως προϊόντα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, ενώ ώς υδρογονάνθρακες έχουν την τάση να αποθηκεύονται στον οργανισμό με την  μορφή λίπους. Παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις που το ζώο μας αντιδρά πιο καλά σε μία τροφή με σιτηρά.

Τρίτον καλό είναι να έχει μια μεγάλη γκάμα από φρούτα, λαχανικά , βότανα και ιχνοστοιχεία τα οποία θα πρέπει να καταλαμβάνουν περίπου το 20-30% της σύστασης.

 

Δοσολογία: 

Η κάθε εταιρία ανάλογα με την συστασή της έχει και την δική της προτεινόμενη δοσολογία η οποία εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αναφέρεται στην ημερήσια ποσότητα που πρέπει να καταναλωθεί , οπότε ανάλογα με τα γεύματα που είναι να κάνετε στο ζωάκι σας το χωρίζουμε αντίστοιχα. Επίσης η δοσολογία είναι μια προτεινόμενη ποσότητα. Ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να την προσαρμόσει ανάλογα με την δραστηριότητα που έχει το ζωάκι του.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι μια τροφή "ταιριάζει" στο ζωάκι μας;

Το πιό συνηθες και άμμεσο είναι η κατάσταση των κοπράνων, που θέλουμε να είναι σχηματισμένα και λίγα (ανάλογα με το μέγεθος του ζώου) και όχι υδαρή. Ένα ακόμα στοιχείο είναι βέβαια η ενεργητικότητα του ζώου και ένα τρίτο η μείωση της τριχόπτωσης το οποίο όμως χρειάζεται τουλάχιστον 4-6 βδομάδες για να φανεί.

Αν το ζωάκι σας έχει ευαισθησίες ή παθήσεις πρώτα συμβουλευόμαστε τον κτηνίατρο που παρακολουθεί το ζωάκι και έχει το ιστορικό του , ενώ καλό είναι να προμηθευόμαστε τις τροφές απο ενημερωμένα Pet shops που θα ασχοληθούν με τις διατροφικές ιδιαιτερότητες του ζώου μας . Και επειδή το κάθε ζωάκι είναι ξεχωριστό πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε την κατάληλη για το ζωάκι σας τροφή καλόντας μας στο 2130308757 ή να περάσεται από το καταστημά μας  Λ. Κηφισίας(Ολυμπιονικών) 184 Νεό Ψυχικό .

Η ομάδα του << The Pet Refuge-Το Καταφύγιο>>